Šesto izdanje ULTRA TRAIL-A na Jahorini!

Olimpijski centar Jahorina je najavio šesto izdanje velikog međunarodnog takmičenja Ultra Trail, koji će ove godine biti prvi put realizovan u njihovoj organizaciji. Ultra Trail 2020 koncipiran je kao dvodnevno takmičenje zakazano za 25. i 26. jul, kada će svi učesnici moći izabrati neku od 4 staze u rasponu od 14 km do 88 km.

Jahorina Ultra Trail je kao i do sad sadržan od Mini, Midi, Maxi i Ultra ruta. Mini Trail je 14 km duga staza, idealna za brze trkače ali i za početnike u trail trčanju. Midi Trail od ove godine dug 23 km je prava poslastica za ljubitelje trčanja u prirodi koji žele izazov nakon kog će biti odmorni za izlazak, druženje na planini i druge aktivnosti. Njegovi finišeri dobijaju 1 ITRA bod. Maxi dug 49 km (2 ITRA boda) je za brze ultraše ili one koji će prvi put probati forma ultre jer nema mnogo uspona i nije preteška. Ultra (4 ITRA boda) je za iskusne trail trkače a dužinom od 88 km nudi slijed različitih cjelina zbog kojih nema monotonije na stazi i koje dodatno intenziviraju doživljaj trke.

Olimpijski centar Jahorina poziva sve trkače da osiguraju svoje mesto na trci na vreme, uz saopštenje da je već oko 120 takmičara prijavljeno. Već imamo oko 120 prijavljenih takmičara.

Ne propustite jedinstvenu priliku da doživite potpunu lepotu Jahorine i prođete predelima koji ostavljaju bez daha.